Kaminer

Hem / PRODUKTER / KATEGORIER / Kaminer

Designade kaminer är på stark frammarsch vilket är lätt att förstå. En kamin är i första hand en mycket effektiv värmekälla. Det hindrar den dock inte från att även utgöra en vacker prydnad i bostaden, även när du inte eldar. En designad kamin kan lyfta ett helt rum och utstråla en varm och gemytlig känsla.

Braskaminer

När vinterkylan slår till längtar många efter en varm brasa. Lösningen är en braskamin, vi har modeller och priser som passar i de flesta hem.

Täljsten

Täljsten är ett bra material till kaminer och lagerhåller värmen, vilket gör täljstenskaminer till effektiva värmeskapare.

Kakelugnar

Den klassiska kakelugnen är en värmekälla som bokstavligen håller i längden. Den är utan tvekan en storfavorit i de svenska hemmen.

För matlagning

I det lantliga köket passar en klassisk vedspis i gjutjärn bäst, medan rena och mer moderna linjer gör sig bättre i det moderna hemmet.

Gjutjärn

Klassiskt utseende. Snabb värme som håller länge. Många modeller har kokplatta. Finns mycket små och kompakta modeller.

Vattenmantlat

För den som har ett hus med vattenburet uppvärmningssystem kan en vattenmantlad kamin vara den typ av kamin som lämpar sig bäst.

Gasol

En gasolkamin är ett bra komplement för uppvärmning eller matlagning. Fördelen är att den kan placeras där värmen behövs som mest.

Molijns väg 6, 589 41 Linköping   |   Tel 013-23 40 40   |   info@brasvarmeinterior.se