Kamininsats – Skapa en varm atmosfär

Kamininsats – Skapa en varm atmosfär2024-04-10T15:35:42+01:00

Designa och platsbygg din kamin

En kamininsats är en perfekt lösning för dig som vill få ut mer av din öppna spis. Den installeras i din befintliga eldstad och ger dig en effektiv och modern värmekälla, samtidigt som du behåller den mysiga atmosfären som en öppen spis ger.

Med en kamin från Spartherm får du stora möjligheter att designa och platsbygga din drömspis. Omramningen till eldstaden är flexibel att anpassa och designa utifrån era förutsättningar och önskemål. Spartherms prisbelönta design, innovation och kvalitativa komponenter ger dig också en långsiktig lösning som gynnar både vår miljö och din plånbok. Med utgångspunkt från dina behov och vår långa erfarenhet och kunskap sätter vi gemensamt planen framåt.

För dig med extra höga krav på design, teknik och prestanda har vi ett hett tips redan nu. Välj en kamininsats inom kollektionen Spartherm Premium Edition!

Kontakta oss och berätta om just din kamin så ser vi tillsammans till att den blir verklighet – Vi är experter på Spartherm!

divider

Vilken kamininsats passar dig?

Att tänka på vid val av kamininsats

 

Att installera en kamininsats i din öppna spis kan ge dig en mängd fördelar. Du får en mer effektiv värmekälla, en modernare look och en mer miljövänlig eldning. Men med en mängd olika modeller och varianter på marknaden kan det vara svårt att veta vilken kamininsats som passar just dig.

Val av storlek

Det första du bör tänka på är storleken på din öppna spis. Mät bredden, höjden och djupet på eldstaden för att säkerställa att du väljer en kamininsats som passar perfekt. Kom ihåg att ta hänsyn till eventuella luftspalter och utrymme för installation.

Effekt på kamininsatsen

Effekten på kamininsatsen avgör hur mycket värme den kan ge. Välj en effekt som passar storleken på ditt hem. Om du har ett litet hem behöver du inte en kamininsats med en alltför hög effekt. Om du har ett stort hem behöver du en kamininsats med en högre effekt för att kunna värma upp hela huset.

Val av material

Kamininsatser finns i en mängd olika material, till exempel gjutjärn, stål och täljsten. Varje material har sina egna unika egenskaper och fördelar. Gjutjärn är ett robust material som ger lång livslängd. Stål är ett lättare material som ger en modern look. Täljsten är ett värmehållande material som ger en behaglig och jämn värme.

Design på kamininsats

Utöver de praktiska aspekterna är det också viktigt att du väljer en kamininsats som du tycker är snygg och som passar in i din inredning. Kamininsatser finns i en mängd olika stilar, från traditionella till moderna. Välj en kamininsats som du tycker om att se på och som kompletterar din inredningsstil.

Fördelar med en kamininsats

 

En kamininsats är en modern lösning som ger dig en mängd fördelar jämfört med en traditionell öppen spis. Njut av en behaglig värme, en mysig atmosfär och en säkrare eldstad med en kamininsats.

Här är några av de viktigaste fördelarna med en kamininsats:

  • Högre verkningsgrad: En kamininsats har en betydligt högre verkningsgrad än en öppen spis, vilket innebär att du får mer värme ut av din ved.
  • Effektiv värmefördelning: En kamininsats sprider värmen jämnare i ditt hem, vilket ger en behagligare inomhusmiljö.
  • Miljövänligare: En kamininsats förbränner veden mer effektivt, vilket ger mindre utsläpp av rök och partiklar.
  • Säkrare: En kamininsats har en stängd konstruktion, vilket gör den säkrare att använda än en öppen spis.
Kontakta oss

Vi hjälper dig!

Kontakta oss med dina frågor, idéer och önskemål så hjälper vi dig hela vägen till en sprakande brasa.

Kontakta oss

Vanliga frågor kring kamininsats

Var ska jag placera min kamininsats?2024-04-09T13:32:58+01:00

På en plan och stabil yta, med tillräckligt avstånd till brännbara material. Undvik rökiga och blåsiga miljöer.

Kan jag installera en kamininsats själv?2024-04-09T13:32:29+01:00

Det beror på din tekniska kunskap och insatsens komplexitet. Kontakta en expert om du är osäker.

Hur sköter jag om min kamininsats?2024-04-09T13:32:01+01:00

Rengör den regelbundet, både invändigt och utvändigt. Kontrollera skorstenen och ventilera kaminen ordentligt.

Behöver jag tillstånd för att installera en kamininsats?2024-04-09T13:31:32+01:00

Ja, i de flesta fall behöver du göra en bygganmälan till din kommun.

Vilka typer av kamininsatser finns det?2024-04-09T13:30:55+01:00

Det finns insatser för öppna spisar och kakelugnar, i olika material, effekt och design. Vissa har funktioner som värmelagring eller fläkt.

Titel

KAMPANJ PÅ FORNAX!

Sänkt pris och anslutnings­paket på köpet!

Förr: upp till 35 400 kr
Nu: 28 900 kr
Läs mer om kampanjen »

Till toppen