Utekamin

Utekaminer2024-04-10T15:41:47+01:00

Kamin utomhus – förläng säsongen och skapa en mysig atmosfär

En utekamin, även kallad utomhuskamin eller kamin utomhus, är en perfekt värmekälla för att förlänga säsongen och skapa en mysig atmosfär på din uteplats eller i trädgården. Oavsett om du vill njuta av varma kvällar under sensommaren eller skapa en magisk vintermiljö, kan en utekamin ge dig den perfekta utomhusmiljön.

Här har vi samlat vårt sortiment av utomhuskaminer, eldkorgar, lyktor och grillkaminer.

divider

Glowbus eldkorg

En exklusiv och designad eldkorg handtillverkad i Belgien. Ett funktionellt hantverk i cortenstål som skapar en unik installation som ger din utemiljö ett nytt liv.

divider

Globe Fire grillkaminer

Praktiska och värmande grillkaminer tillverkade i gjutjärn som ger dig både en behaglig värmekälla och en grillplats att samlas kring. Efter grillning, tillagning eller bakning får du en utekamin som värmer gott på uteplatsen.

divider

Barbas BBQfire

Stilren design, smarta funktioner och högsta kvalitet från Nederländerna.

Fördelar med en utekamin

En utekamin kan ge dig många härliga stunder utomhus under både vår, sommar och höst. Här är några av de stora fördelarna:

Förläng säsongen med utekamin

Drömmer du om att kunna njuta av din uteplats eller trädgård under längre perioder av året? Då kan en utekamin vara den perfekta lösningen! Med en utekamin kan du förlänga säsongen och skapa en varm och inbjudande atmosfär som du kan njuta av med familj och vänner långt in på hösten och till och med under vintern.

Skapa en mysig atmosfär med utekamin

En utekamin ger inte bara värme, den skapar också en magisk och mysig atmosfär. Elden sprakar och fladdrar, och ljuset och värmen från elden skapar en oemotståndlig samlingspunkt. Oavsett om du vill koppla av med en god bok eller umgås med familj och vänner, kommer en utekamin att höja stämningen och skapa en oförglömlig utomhusupplevelse.

Extra funktion som matlagning

Vissa utekaminer har den extra funktionen att du kan använda dem för att laga mat. Det ger dig en unik möjlighet att skapa en utomhusmatlagningsupplevelse och njuta av god mat under bar himmel. Grilla, baka eller laga en gryta – möjligheterna är oändliga!

Olika material och stilar

Utekaminer finns i en mängd olika material och stilar, så du kan hitta en som passar perfekt till din inredningsstil och dina behov. Välj mellan rustika modeller i gjutjärn, moderna och minimalistiska kaminer i stål eller eleganta kaminer i sten. Oavsett vad du väljer kommer en utekamin att bli en vacker och funktionell detalj på din uteplats eller i din trädgård.

Förvandla din uteplats till en oas av värme, ljus och gemenskap med en utekamin! Njut av längre säsonger, mysiga kvällar och goda utomhusmåltider med denna praktiska och vackra inredningsdetalj.

Här är några saker att tänka på när du väljer en kamin utomhus

Att välja en utekamin kan kännas som en utmaning, men med lite planering kan du hitta den perfekta kaminen för att förvandla din uteplats eller trädgård till en varm och inbjudande oas. Här är några saker att tänka på:

Storlek och effekt på utekamin

– Storlek: Mät din uteplats eller trädgård för att få en uppfattning om hur stor kamin du kan ha. En för stor kamin kan ta upp för mycket utrymme, medan en för liten kamin inte ger tillräckligt med värme.
– Effekt: Kaminen ska ge tillräckligt med värme för att du ska kunna njuta av din uteplats eller trädgård under de kyligare månaderna. Tänk på hur stor yta du vill värma upp och hur vindkänslig din uteplats är.

Material och design

– Material: Utekaminer finns i en mängd olika material, som gjutjärn, stål, sten och keramik. Varje material har sina egna för- och nackdelar. Gjutjärn är robust och tål väder och vind, medan stål är lättare och modernt. Sten och keramik ger en elegant och rustik look.
– Design: Välj en design som passar din inredningsstil och dina behov. Det finns kaminer med enkla och minimalistiska linjer, kaminer med rustika detaljer och kaminer med inbyggda funktioner som grill eller bänk.

Säkerhet på utekamin

– Säkerhetskrav: Se till att den utekamin du väljer uppfyller alla säkerhetskrav. Kaminen ska vara CE-märkt och ha en godkänd skorsten.
– Placering: Placera kaminen på en plan och stabil yta, och se till att det inte finns något brännbart material i närheten.

 

Vanliga frågor om en utekamin

Vilken typ av utomhuskamin är bäst för att laga mat?2024-04-09T13:30:14+01:00

En kamin med grill eller kokplatta, tillverkad av värmetåligt material och med stabil konstruktion.

Var ska jag placera min utomhuskamin?2024-04-05T15:37:12+01:00

På en plan och stabil yta, med tillräckligt avstånd till brännbara material. Undvik rökiga och blåsiga miljöer.

Hur tänder jag elden i min utomhuskamin?2024-04-05T15:35:45+01:00

Använd tändved och små pinnar, undvik tändvätska. Se till att elden är under kontroll.

Hur sköter jag om min utomhuskamin?2024-04-05T15:35:08+01:00

Rengör kaminen regelbundet, både invändigt och utvändigt. Kontrollera skorstenen och ventilera kaminen ordentligt.

Behöver jag tillstånd för att installera en utomhuskamin?2024-04-05T15:34:34+01:00

Ja, i de flesta fall behöver du göra en bygganmälan till din kommun.

Vilken typ av kamin passar bäst för mina behov?2024-04-05T15:25:48+01:00

Det beror på dina behov och önskemål. Fundera på storlek, material, funktion och design.

Titel

KAMPANJ PÅ FORNAX!

Sänkt pris och anslutnings­paket på köpet!

Förr: upp till 35 400 kr
Nu: 28 900 kr
Läs mer om kampanjen »

Till toppen