Modernisera din öppna spis med en braskassett!

 

Med en braskassett från Spartherm uppgraderar du snabbt och enkelt din befintliga öppna spis till en modern, värmeeffektiv och säker kamin. När kassetten installerats i din eldstad kan du se fram emot ett mycket bekvämare sätt att njuta av värme i sin vackraste form.

Ladda med ved, tänd brasan, stäng luckan och säg hej då till farliga gnistor, röklukt och hög vedförbrukning. Njut istället av alla de fördelar som en modern braskassett kan erbjuda i form av ökad säkerhet, renare luft, högre värmeeffekt och minskad vedförbrukning.

Kontakta oss och berätta om din befintliga öppna spis och dina önskemål så hjälper vi dig att hitta rätt braskassett – Vi är experter på Spartherm!

divider

Vårt braskassett utbud

 

Fördelar med braskassett

 

En braskassett installeras direkt i din befintliga öppna spis och förvandlar den till en effektiv värmekälla, samtidigt som den ger en rad andra fördelar.

Effektiv värme

En av de största fördelarna med en braskassett är den betydligt högre värmeeffekten jämfört med en öppen spis. Tack vare den slutna konstruktionen och den effektiva förbränningen kan du elda mindre ved och få ut mer värme. En braskassett kan värma upp hela ditt hem och ge dig en behaglig inomhustemperatur under de kalla vintermånaderna.

Säkerhet och renlighet

En braskassett ger dig en säkrare eldstad. Den stängda luckan minimerar risken för gnistor och flygande aska, vilket gör den säkrare för både barn och husdjur. Dessutom läcker mindre rök och sot ut i rummet, vilket ger en renare inomhusmiljö och minskar behovet av sotning.

Modernisering och estetik

Braskassetter finns i en mängd olika stilar och material, från klassiskt gjutjärn till modern stål och plåt. Du kan välja en design som passar din smak och din öppna spis, och ge ditt hem en modern och elegant touch.

Miljövänlig eldning

En braskassett bidrar till en bättre miljö genom effektivare förbränning. Den minskar utsläpp av rök och partiklar, vilket är positivt för både din hälsa och miljön.

Innan du installerar en braskassett

 

Innan du installerar en braskassett: Förbered dig för en effektiv och säker värmekälla

Att installera en braskassett i din öppna spis kan ge dig många fördelar. Den kan ge mer värme, bättre förbränning och en modernare look. Men innan du sätter igång med installationen finns det några viktiga saker att tänka på för att säkerställa en smidig process och en trygg användning.

Kontrollera behovet av bygglov

I vissa fall krävs bygglov för att installera en braskassett. Reglerna kan variera beroende på var du bor, så det är viktigt att kontakta din kommun i god tid. De kan ge dig information om gällande regler och hjälpa dig att ansöka om bygglov om det behövs.

Besikta din skorsten

En braskassett kräver en godkänd skorsten med god drag för att fungera optimalt. Kontakta en sotare för att besikta din skorsten och se till att den är i gott skick. Sotaren kan också ge dig råd om hur du kan förbättra draget i din skorsten om det behövs.

Förbered dig för eldning

Förutom själva installationen av braskassetten finns det några praktiska saker du behöver förbereda för att kunna elda på ett säkert och effektivt sätt. Se till att du har:

  • Godkänd ved: Använd endast ved som är godkänd för eldning i braskaminer. Veden ska vara torr och välkryddad för att ge optimal värme och minimal rökutveckling.
  • Tändmaterial: Använd tändmaterial som är godkänt för eldning i braskaminer. Tändmaterialet ska vara lättantändligt och hjälpa dig att få igång elden på ett säkert sätt.
  • Brandsläckare: Ha alltid en brandsläckare i närheten av din braskamin för att kunna släcka en eventuell brand på ett effektivt sätt.
divider
Kontakta oss

Vi hjälper dig!

Kontakta oss med dina frågor, idéer och önskemål så hjälper vi dig hela vägen till en sprakande brasa.
Kontakta oss