Fristående braskaminer2022-03-14T09:20:25+01:00

Fristående kaminer från Spartherm
Mysig värme och tidlös design

En fristående braskamin är en enkel och effektiv lösning för dig som inte har möjlighet att bygga in braskaminen med en spisinsats. Med en modern fristående kamin så får du en eldstad som ger både energieffektiv värme och skapar harmoni i rummet. Med Spartherms tydliga fokus på funktionalitet och design får du även en unik och tidlös inredningsdetalj i hemmet. Välj bland flera olika stilar med många färgval utöver standardfärgerna och med detaljer som skapar upplevelser utöver det vanliga.

divider

Spartherm Passo

Denna modell har en cylindrisk form vilket, i kombination med det unika 180 grader formade glaset, ger en fantastisk insyn till flammorna. Passo finns i hela fem olika modeller och storlekar som du kan anpassa helt till ditt rum och behov. Med elva olika färgval på panelen så får du även en modern inredningsdetalj helt utifrån din stil.

Läs mer om Passo
divider

Spartherm Ambiente

En fristående, lite mer kompakt kamin med väldigt enkla och rena linjer som ger dig en tidlös eldstad och effektiv värmekälla. Med ett förhållandevis stort glasparti så får du också en fin insyn och stämningsskapande ljus från elden. Denna modell finns i flertalet färger och med enkelt frontglas eller med dubbla glas för genomsyn.

Läs mer om Ambiente
divider

Spartherm Seo Leva

En fristående kamin med tre glas och panoramavy in till elden, alternativt med ett enkelt frontglas men med en vridfunktion som placerar glaset i önskad vinkel. Den enkla designen kombinerat med modern teknik, kvalité i alla detaljer och komponenter ger dig en kamin för många år framåt. Anpassa färgvalet utifrån din egen stil.

Läs mer om Seo Leva
divider

Spartherm Lungo

En fristående kamin med glas på två sidor, ett frontglas kombinerat med ett glas antingen på vänster eller höger sida. Spartherms design och kvalité gestaltas tydligt i glasen som är integrerade utan någon ram emellan. Med en tidlös design och tvåsidigt glas så får du en lösning för både rummets hörn samt i en öppen planlösning. Välj bland flertalet färger.

Läs mer om Lungo

Vanliga frågor om fristående braskaminer

Fördelar med Spartherms fristående kaminer?2021-09-23T08:32:57+01:00

Spartherms fristående kaminer är av högsta kvalité på komponenter och med modern förbränningsteknik som ger hög värmeeffekt utan att släppa ut växthusgaser.

Funktionsmässigt ligger Spartherms fristående kaminer lång framme i sin produktutveckling och design. Bland annat så har dom en inbyggd asklåda som enkelt kan tömmas. Vissa modeller har integrerade handtag för minimal design eller där handtag kommer med mjukstängande lås som säkerställer att luckan stängs helt tätt.

Det stora urvalet av färger för omramningen gör att du får stora möjligheter att anpassa dina kamin och värmekälla som en möbel och inredningsdetalj i hemmet.

Hur installerar man Spartherms fristående kaminer?2021-09-23T08:33:40+01:00

Spartherms kaniner ger en stor flexibilitet där de allra flesta modellerna kommer med möjlighet att installera rökrör från toppen eller baksidan av kaminen. Detta kräver således att det finns en rökkanal i fastigheten. Du behöver även ha en bygganmälan och kontakt med en skorstensfejare. Installation går att genomföra själv, men görs med fördel av någon av våra återförsäljare.

Hur eldar man i Spartherms fristående kaminer?2021-09-23T08:34:22+01:00

Samtliga fristående kaminer från Spartherms eldas med ved.

Hur kan jag placera en fristående kamin?2021-09-23T13:16:35+01:00

Förutom att förhålla sig till rökkanalen och dess placering så ger de flesta modeller möjligheten att placera den nära en brännbar vägg, rekommendation varierar mellan 10-15 centimeter beroende på modell. Bekräfta detta innan du väljer din kamin.

Hur väljer man en fristående braskamin?2021-09-23T13:18:57+01:00

Det finns såklart flera faktorer som påverkar beroende på ditt syfte med att installera en eldstad. Vill du använda den som en inredningsdetalj eller värmekälla? Eller kanske som en kombination av dessa? Det ena utesluter inte det andra. Men några elementära delar att beakta är storleken på huset eller rummet – du behöver dimensionera värmeeffekten i förhållande till storlek för att uppnå rätt temperatur. Höjden på brännkammaren påverkar hur elden exponeras i förhållande till sitthöjd. Vilken stil har du i hemmet? Färgval och modell ska passa in i din stil och där en enklare (neutral) form och design oftast har en längre livslängd över tid. Typen av rum som den ska placeras i, och platsen i det. I ett hörn eller som rumsavdelare i en öppen planlösning kan kräva fler eller större glas i kaminen för att sprida eldens ljus i rummet.

Fristående braskamin från Spartherm och Brasvärmeinteriör.

Titel

Till toppen